23.12.2019

Se våre nye lokaler

Flere fremtidsrettede løsninger er tatt i bruk i DNFs nye kontorlokaler.

– Vi er veldig fornøyde og synes de har blitt veldig bra, sier markedssjef Atle Braut.
 
Etter en travel førjulstid, med pakking, flytting og utrydding, er DNF endelig på plass i sine splitter nye kontorlokaler i Plogfabrikkvegen 2 på Orstad.
 

Trådløs lysstyring

 
De nye lokalene består av 40 kontorplasser, 3 møterom og en romslig kantine med tilhørende takterrasse.  De totalt 1200 kvadratmeterne er skreddersydd til DNFs organisasjon – og det er tatt i bruk helt nye tekniske løsninger som DNF nå får teste i praksis.
 
– Vi har for eksempel trådløs lysstyring. Lysene styres ved hjelp av en app på mobilen. Fordelen med dette er at du får en mye lavere installasjonskostnad. Du trenger kun strøm frem til lampen, forklarer salgsingeniør Sigbjørn Lilleland. 

Den trådløse lysstyringen er et pilotprosjekt i samarbeid med lysstyringsleverandørene Glamox og Signify.
 
– Dette er produkter som skal lanseres våren 2020. Det er veldig kjekt at vi får være tidlig ute og teste det ut selv, før vi tilbyr det til kundene våre, sier Lilleland. 

Når det gjelder datakontakter, har de tradisjonelle kontaktene måttet vike for det trådløse.
 
– Vi har basert alt på trådløst nett, sier salgsingenriøren. 

Også når det kommer til oppvarming av bygget, har DNF valgt å gå den utradisjonelle veien. Varmeanlegget er fullstendig utelatt. Istedenfor skal en varmepumpe gi varmetilførsel direkte til ventilasjonsanlegget som igjen tilfører varme i lokalene via utblåsingsluften.
 
– Vi har ingen radiatoranlegg eller tilleggsvarme – kun ventilasjon. Vi har derfor valgt eksponerte betongvegger og tak. Betongen vil stabilisere temperaturen i lokalet ved at varmen tas opp og avgis av betongen, sier daglig leder Jarl Nilsen. 
 

Solenergi

 
Når det kommer til energi, satser DNF på å være mest mulig selvforsynt. 224 solceller er montert på taket. Disse skal produsere energi til lys, ventilasjon, teknisk utstyr og elbil-lading. Beregnet årsproduksjon er cirka 62 000 kwh.
 
– Vi regner med å være nesten selvforsynt med energi, men ikke i den mørkeste årstida. I perioder vil solcellene produsere mer enn vi klarer å bruke. Overskuddsenergien vil vi selge til Klepp Energi, forteller Lilleland. 
 

Industriell stil


Selve bygget er tegnet av Holon arkitektur. Masiv som har vært hovedentrepenør, mens DNF har tatt jobben med å få det tekniske på plass. Interiøret er det Magu interiørarkitekter som har bistått med. Resultatet er røffe, men moderne lokaler i en industriell stil, som Braut mener passer godt til DNF.
 
– Vi er glade for at vi har fått hjelp til innredning og interiør. Det hadde ikke akkurat sett slik ut om vi skulle tatt oss av den jobben selv, flirer han.